Skip to main content
Panel top image

Taxi’s in Dubai, de compleetste gids en onze ervaring!

Alles wat je moet weten over de taxi’s in Dubai!

Hoe de taxi in Dubai gebruiken? Is het duur? Wat zijn de tarieven? Waar moet je op letten? Is het veilig?

Het meestgebruikte
vervoersmiddel
in Dubai

De officiële taxi’s in Dubai

Taxi's in Dubai

Hoe herken je een officiële taxi in Dubai?

Dubai staat bekend om zijn uitstekende metronetwerk, maar het kan voorkomen dat je met de metro niet kort genoeg bij je bestemming komt. In dat geval kan je kiezen voor de bus of tram maar ook voor de populaire taxi’s van de RTA.

Zoals in alle grote steden heb je verschillende taxi’s. Aan de ene kant heb je de officiële taxi’s die allemaal hetzelfde tarief hanteren, aan de andere kant heb je privé-taxibedrijven die je tegen een hoger tarief naar je bestemming brengen.

De officiële taxi’s worden gecontroleerd door de overheid (Roads & Transport Authority) en zijn te herkennen aan de crème kleur en een willekeurige kleur op het dak. De kleur van het dak bepaalt voor welk bedrijf de taxi rijdt. Taxi’s met een rood dak zijn bijvoorbeeld de meest voorkomende. In totaal rijden er meer dan 10.000 taxi’s rond in Dubai.

Officiële taxi in Dubai Officiële taxi in Dubai

Dubai Taxi Corporation dochteronderneming van RTA

Rood dak

Dubai Taxi Corporation is een dochteronderneming van Roads and Transport Authority (RTA) en daarmee de grootste speler in de taxiverrichtingen van Dubai. In totaal hebben ze meer dan 5.000 voertuigen in hun vloot.

Meer dan 12.000 chauffeurs werken 24 uur per dag, 7 dagen per week. Alle taxi’s zijn goed onderhouden en hebben airconditioning die echt nodig is tijdens de hete zomermaanden.

Met deze enorme vloot zal je deze taxi’s het vaakst in de straten van Dubai zien.

Taxi bedrijven in onderaanneming voor de RTA

Deze private taxibedrijven rijden over het algemeen enkel voor de RTA en worden allemaal streng gecontroleerd door de overheid. Met als resultaat dat deze hetzelfde tarief hanteren en ook steeds netjes zijn onderhouden.

Cars Taxi

Cars Taxi

Blauw dak

Dit bedrijf is sinds 2000 actief voor de overheid en heeft meer dan 5.000 auto’s in hun vloot. Alle Cars-taxi’s zijn te herkennen aan de crèmekleur en het blauwe dak.

National Taxi

National Taxi

Geel dak

National Taxi begon in het jaar 2000 met 50 taxi’s. Inmiddels is het wagenpark uitgegroeid tot bijna 2.000 taxi’s, waarvan de helft hybride auto’s. Je herkent deze taxi’s aan het gele dak.

Arabia Taxi

Arabia Taxi

Groen dak

Arabia Taxi is sinds 2005 actief in Dubai. Met een vloot van bijna 1.000 taxi’s is dit een belangrijke speler in de taxibusiness in Dubai. Je herkent ze aan het groen gekleurde dak.

Oneroad Taxi

Bruin dak

Oneroad is een taxibedrijf dat in Chinese handen is. Er wordt aangenomen dat het bedrijf meer dan 2.000 auto’s in Dubai heeft. Bij Oneroad investeren ze heel hard in nieuwe energiezuinige taxi’s. Deze half Chinese taxi’s hebben een bruin dak.

City Taxi

City Taxi

Paars dak

Dit is een kleinere speler tussen de grotere taxibedrijven in Dubai. Ze hebben 35 taxi’s, maar er zijn er nog 400 beschikbaar via andere bedrijven. Je komt deze in kleinere maten tegen en ze hebben een paars gekleurd dak.

Metro Taxi

Metro Taxi

Oranje dak

Metro Taxi is ook een kleiner bedrijf, maar daarom zijn deze niet slechter dan de andere. De bovenkant van de taxi’s is te herkennen aan de oranje kleur.

Ladies Pink Taxi

Ladies Pink Taxi

Roze dak

In Dubai kun je soms een taxi tegenkomen met een roze dak.

Dit is geen afzonderlijk taxibedrijf maar een speciale taxi die alleen kan worden genomen door vrouwen met of zonder kinderen.

De chauffeurs van deze taxi’s zijn ook vrouwen. De roze taxi’s kunnen worden gebruikt door vrouwen van alle nationaliteiten en kunnen worden besteld via de website van Dubai Taxi Corporation. Deze service is 24/7 en beschikbaar in heel Dubai.

Officiële taxi’s in Dubai

Hoe de taxi nemen, bestellen of boeken in Dubai?

Taxi aanhouden in Dubai

Taxi aanhouden

Met meer dan 10.000 taxi’s in Dubai is er geen gebrek aan vervoer voor toeristen, je komt ze in overvloed tegen in Dubai.

Er zijn honderden plaatsen waar je ze kan vinden, zoals hotels, winkelcentra, bezienswaardigheden en andere attracties.

Soms kan het gebeuren dat er niet meteen een locatie in de buurt is. Dan kun je op straat een taxi aanhouden.

Taxistandplaats Dubai

Taxistandplaatsen

In alle grote steden kom je taxistandplaatsen tegen, dit is niet anders in Dubai.

Meestal zijn deze taxistandplaatsen te vinden bij grote attracties, hotels, luchthavens, winkelcentra, metrostations,…

De taxi’s die je op deze plaatsen kan vinden zijn onmiddellijk beschikbaar om je naar je bestemming te brengen.

Taxi bestellen in Dubai

Taxi bestellen

Het is ook mogelijk om een taxi te bellen en deze naar een specifieke locatie te laten komen. Voor deze service betaal je iets meer, 4 AED (ongeveer 1€) om precies te zijn.

Als u in een hotel verblijft waar er geen taxistandplaats in de buurt is, kunt u ook een taxi laten bellen bij de receptie, maar zorg er altijd voor dat je naar een officiële taxi vraagt, deze zijn goedkoper als de luxueuzere private taxi’s.

Careem App

Na een lange testperiode is het sinds eind 2019 mogelijk om een taxi te bestellen via de Careem App.

Je kan eenvoudig aangeven naar waar de taxi moet komen om je op te halen. Ook kan je vooraf de geschatte wachttijd, reistijd en kosten voor deze rit bekijken.

Meer info vind je verder in dit artikel.

Hoe de taxi nemen, bestellen of boeken in Dubai?

Tarieven en prijzen van de taxi’s in Dubai

Zoals eerder in dit artikel vermeld, zijn de prijzen en tarieven van alle beige taxi’s allemaal hetzelfde. Ongeacht of het de officiële Dubai Taxi Corporation of een privé taxibedrijf is dat in onderaanneming rijdt voor de RTA. De enige voorwaarde is dat ze een crèmekleurige koetswerk hebben en een gekleurd dak. Je kan ook altijd een sticker op de raam vinden dat de taxi rijdt voor de RTA.

Is het duur om een taxi te nemen in Dubai?
Nee helemaal niet! Het is zelfs veel goedkoper dan in andere wereldsteden! In onderstaande tabel geven we je de recentste tarieven mee. Deze controleren wij om de 3 maanden door contact op te nemen met de RTA.

Tarieven

Wanneer je een taxi neemt, vertrek je altijd tegen een starttarief. Er zijn echter verschillende tarieven, afhankelijk of je de taxi hebt geboekt of hoe laat je hem neemt.

Taxi-pick-up

Dit tarief is geldig wanneer je een taxi neemt bij een taxistandplaats of tegenhoudt langs de weg.

Soort tariefPrijs
06:00 tot 23:00
AED 5 (€ 1,25)
23:00 tot 06:00
AED 5,5 (€ 1,40)
Prijs/km
AED 1,82 (€ 0,50)

Taxi bestellen

Deze tarieven gelden wanneer je een taxi bestelt en naar een specifieke bestemming laat komen.

Soort tariefPrijs
06:00 tot 23:00
AED 8 (€ 2,20)
23:00 tot 06:00
AED 9 (€ 2,45)
Prijs/km
AED 1,82 (€ 0,50)

Uitzonderingen

  • Er is een vast starttarief van 12 AED (€ 3) op donderdag en vrijdag en tijdens piekuren. (piekuren zijn van 07.00 tot 10.00 en 16.00 tot 20.00 uur)

  • Het minimumbedrag per rit is AED 12 (€ 3).

  • Wanneer een taxi moet wachten betaal je AED 0,5 per minuut.

  • Een toeslag van AED 20 (€ 5) is van toepassing bij het passeren van het emiraat Sharjah.
Salik Toll Gates in Dubai Salik Toll Gates in Dubai

Salik Toll Gates

Bij het passeren van Salik Toll Gate, zal je telkens tol moeten betalen. Indien je niet langs een Salik Toll Gate wilt passeren, informeer dan de taxichauffeur over alternatieve routes.

Gelukkig is de prijs van het passeren van deze Salik Gates goedkoop, de gemiddelde prijs is ongeveer AED 4 of ongeveer € 1.

Tarieven en prijzen van de taxi’s in Dubai

Taxi vanaf de luchthaven in Dubai

Als je aankomt op Dubai International Airport (DXB) of Al Maktoum International Airport (DWC, Dubai World Central) is er een extra vast starttarief van AED 20 (€ 5).

Voor alle andere taxidiensten, Ladies taxi of een taxi voor gehandicapten bedraagt het starttarief AED 25 (€ 6,25).

Naast het hoger starttarief betaal je ook AED 1,96/km of ongeveer € 0,50.

Luchthaventaxi Dubai

Taxi in Dubai huren voor een dag

In sommige gevallen wil je misschien verschillende delen van Dubai verkennen waar je maar eventjes wil gaan kijken en daarna weer verder.

Dan is het mogelijk om een officiële taxi te huren voor 6 of 12 uur. De taxi blijft gedurende die tijd volledig voor je beschikbaar. Deze taxiservice is mogelijk voor een vast tarief van AED 500 (€ 125) voor 6 uur en AED 800 (€ 200) voor 12 uur.

De voorwaarde van dit tarief is wel dat je in Dubai blijft.

Huren voor een dag

De snellere rijders

De meeste taxichauffeurs in Dubai zijn niet verlegen om snel te rijden, de meerderheid heeft een zware voet.

We hebben dit al verschillende malen zelf kunnen ervaren. Op de snelweg, Sheikh Zayed Road, rijden de taxi’s vreselijk tekort aan elkaar. Ze lopen minder dan 5 meter uit elkaar en dit met een snelheid van meer dan 100 km / u! Het rijgedrag is zeker niet saai in Dubai. We zaten bijvoorbeeld in een taxi op weg naar Dubai Marina en de taxichauffeur maakte een manoeuvre van sectie 1 naar sectie 8 op minder dan 400 meter, en dit op een drukke Sheikh Zayed Road. Nu zul je zeggen dat hij de uitgang te laat had gezien, nee, dit is de normaalste zaak.

Bij het instappen van een taxi zeiden we altijd dat we geen fan zijn van snel rijden en dat had een goed effect.

Taxi in Dubai huren voor een dag

Een taxi naar Abu Dhabi

Taxi van Dubai naar Abu Dhabi of omgekeerd

Als je voor langere tijd in Dubai bent, is het misschien een goed idee om Abu Dhabi te bezoeken.

De Sheikh Zayed Grand Mosque is bijvoorbeeld een belangrijke trekpleister in Abu Dhabi. Het kan ook zijn dat je met Ethiad Airways in Abu Dhabi land en een transfer naar Dubai wil.

Dit is allemaal mogelijk met de officiële Dubai taxi.

De afstand tussen de 2 emiraten is ongeveer 150 km en met de taxi mag je rekenen op een reistijd van 1,5 uur tot 2 uur.

Afhankelijk van de exacte vertrek- en eindlocatie, ligt de gemiddelde prijs voor deze rit tussen AED 250 (€ 60) en AED 300 (€ 75).

Taxi in Dubai voor gehandicapten

Taxi voor gehandicapten in Dubai

De RTA in Dubai beschikt ook over speciale bestelwagens voor gehandicapten. Deze zijn van alle comfort voorzien en hebben een lift voor rolstoelgebruikers.

De prijs voor deze service kan iets duurder zijn dan een normale taxirit. Meer info over de taxi’s in Dubai voor gehandicapten op de website van RTA.

Het is ook handig om te weten dat mensen met een handicap 50% korting krijgen op een reguliere taxi in Dubai (geen rolstoelgebruikers).

Taxi in Dubai voor gehandicapten

Taxi bestellen met de Careem App

Sinds eind 2019 is het mogelijk om een taxi te bestellen of boeken via de Careem app.

Deze app is uiterst gebruiksvriendelijk om te gebruiken. Op deze manier kan je aangeven waar de taxi je moet ophalen. Ook krijg je de tijd te zien hoe lang je op de taxi zal moeten wachten.

Wanneer je er een creditcard aan koppelt is het mogelijk om het volledige bedrag van de taxirit te betalen via de App. Het is natuurlijk ook mogelijk om de rit contant aan de chauffeur te betalen.

Wat de app ook erg interessant maakt is dat deze je een richtprijs geeft van wat je rit zal gaan kosten.

Je kan de Careem app downloaden voor Android en IOS.

Tips

Tips

Bekijk hier onze beste tips over de taxi’s in Dubai.

  1. Neem altijd een officiële taxi van de RTA, deze zijn een stuk goedkoper dan de private taxi’s in Dubai. Je kan de officiële taxi’s van de RTA herkennen aan het crème-kleurige koetswerk en gekleurd dak.

  2. Zorg steeds dat je een naamkaartje van het hotel bij je hebt wanneer je de taxi gebruikt. Met meer dan 5.000 hotels zijn er regelmatig chauffeurs die het hotel niet bij naam kennen en dus ook niet weten waar ze je naartoe moeten brengen. Dan is het handig dat jet specifieke adres kan geven van je hotel. Wij hebben meermaals een naamkaartje van het hotel moeten bovenhalen om ons naar het hotel te brengen.

  3. Download en gebruik de Careem app, zo weet je van tevoren wat de taxirit je ongeveer gaat kosten.
Tips
Veel gestelde vragen

FAQ

Waar kan je een taxi nemen aan Dubai International?

Wanneer je aankomt in Dubai International Airport zal je voldoende taxi’s aantreffen bij het buitenkomen van de terminal. Het is ook mogelijk om de metro te nemen vanaf terminal 1 en 3 in DXB.

Is de taxi in Dubai duur?

Hier zeggen we volmondig nee op! Het is zelfs zeer goedkoop, zo kost het je ongeveer € 0,5/km na een starttarief van enkele euros te betalen. Meer info en de juiste tarieven kan je in het begin van dit artikel vinden.

Zijn er kinderzitjes aanwezig in de taxi’s?

Normaal heeft elke taxi een kinderzitje bij in de koffer, best vraag je dat eerst even aan het begin van de rit.

Kan je met de taxi van Dubai naar Abu Dhabi?

Jazeker, deze rit van 150 km zal ongeveer 2 uur in beslag nemen en je rond de € 70 kosten.

Zijn er taxi’s voor gehandicapten in Dubai?

Dubai Taxi Corporation beschikt over speciale busjes met lift waar je als rolstoelgebruiker gebruik kan van maken. Meer info hogerop in dit artikel.

FAQ

Conclusie Dubai Taxi

Het gebruik van de officiële taxi raden we zeker aan. Ze zijn goed onderhouden en allemaal voorzien van alle comfort en niet te vergeten airco. De prijzen en tarieven van de taxi’s zijn ook goedkoop voor een stad zoals Dubai.

Het enige nadeel is dat de chauffeurs soms wel een heel zware voet hebben, dus best even melden dat je geen fan bent van hoge snelheden.

Veel succes met het nemen van een taxi in Dubai!

Johan
-Dubai Junkies